Náhradní povlak ZDARMA k objednávce péřové zavinovačky (výplň + povlak) jen do 10. 5. 2024

Péřová zavinovačka a léto

 

Nebude se miminko v péřové zavinovačce v létě přehřívat? 
Nebude. Péřová zavinovačka je i na léto dobré řešení. Jen ho oblékněte trochu méně, než byste to dělali v zimě. V letních dnech postačí plenka a slabé bodýčko s krátkým rukávem. Peřinka se správným složením husího peří totiž neslouží primárně k zahřátí miminka, její hlavní funkcí je poskytnout miminku správnou polohu pro ležení. Obavy o to, zda se miminko v péřové zavinovačce v létě nebude přehřívat, jsou zcela pochopitelné. Vysoké teploty a nárůst teploty těla u malých dětí mohou rodiče oprávněně znepokojovat. Nicméně, použití péřové zavinovačky i v teplém období má své opodstatnění a výhody, pokud je přistupováno k věci s rozmyslem.
 
L1006996_800x535
 

Správné oblečení

Klíčem k tomu, aby se miminko v péřové zavinovačce cítilo příjemně, je správný výběr oblečení. V letních dnech je skutečně dostačující, pokud miminko má na sobě pouze plenku a lehké bodýčko s krátkým rukávem. Je důležité pamatovat na to, že miminka jsou mnohem citlivější na změny teploty, a proto je nezbytné sledovat jejich pohodlí a reagovat na jakékoliv známky nespokojenosti nebo nepohodlí.

Péřová zavinovačka v létě neslouží primárně k tomu, aby miminko zahřívala, ale má jinou zásadní funkci - poskytovat správnou podporu a polohu pro ležení. Péřové zavinovačky jsou navrženy tak, aby miminku poskytovaly pocit bezpečí a ochrany, napodobovaly útulné prostředí, které je podobné pocitu z pobytu v děloze. Tato "hnízdečková" pozice je klíčová pro klidný spánek a celkovou pohodu dítěte. Péřová zavinovačka pomáhá udržet tělo ve správné ose a podepírá ho přesně tam, kde je třeba. Měkká výplň z peří pak zabraňuje proležení hlavičky. A hlavně, péřová zavinovačka miminku navodí prostředí podobné tomu, jaké mělo v bříšku a cítí se tak v bezpečí, spokojeně spinká a i vy máte čas na tak důležitý odpočinek.

 
Nebude se miminko v peřince potit? 
Naše zkušenost je, že miminka nebývají v peřince zpocená, spíše teplounká. Protože peří je přírodní materiál, propouští vlhkost, peřinka může být zespoda lehce mokrá - to ale vůbec nevadí, jen ji nezapomeňte natřepat a nechat lehce proschnout, když v ní miminko zrovna není. Ale je možné, že se miminko bude potit, ale potilo by se i bez ní.
 
Pocení v horkých dnech je přirozené a miminko by se potilo i na tvrdé podložce, stejně tak jako na peřince. To, že se miminko potí znamená, že mu správně funguje termoregulační systém a pot ho ochlazuje před přehřátím.
 
Za nás můžeme jen doporučit body z PIMA bavlny, která je díky svým jedinečným vlastnostem velmi vhodná k citlivé dětské pokožce, je hypoalergenní a ecofriendly.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz