Peří a alergie

Peří a alergie

 

Může mít miminko alergii na husí peří, které používáme v našich zavinovačkách?

Často se nás ptáte, zda může mít miminko alergii na peří. Jednoduše: nemůže. Alergie u miminek se nemusíte bát. Pokud se chcete dozvědět více, pokračujte ve čtení...

 

L1006683

 

Prof. MUDr. Dietrich Hofmann z Univerzitní nemocnice Johanna Wolfganga Goetheho ve Frankfurtu se pokusil zjistit pomocí rozsáhlých výzkumů, zda husí prachové peří a peří mohou způsobit alergie a nemoci. Byl prokázán pouze jistý druh alergie, který by ovšem mohl pocházet pouze z peří andulek a holubů.

Nejčastější formou alergie je typ, při kterém se alergen vdechne, což způsobuje potíže s dýcháním. Po testech s péřovými výplněmi lůžkovin bylo prokázáno, že alergen, který je zodpovědný za pacientovy problémy, není v prachovém peří ani běžném peří, kterým plníme zavinovačky.

Dokonce i zkouška lámání peří nevedla k žádným relevantním výsledkům. Minimální procento lidí, kteří mohou být alergičtí na peří (resp. na keratin v něm obsažený) by trpělo alergií na kůži, a ne alergií na dýchací cesty. Koncentrace keratinu v peří se minimalizuje standardizovaným čištěním a sterilizací tak, že není možné detekovat pozitivní reakce na peří.

 

Prachové peří a peří použité do našich zavinovaček proto nemůže způsobit žádné alergie.

Je důležité, že peří a prachové peří se před zpracováním opakovaně pere a sterilizuje (při 400°C), a proto má nižší alergenický potenciál než běžně užívané syntetické výplně.

Není se tedy čeho bát. Péřová zavinovačka je ve všech směrech tou nejlepší volbou pro vaše miminko.


Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz